Τι εκπροσωπούμε!

~

Το Φιλοσοφικό μας Αθήναιο έχει σκοπό την φιλοσοφική, γνωστική, ηθική, αισθητική και ιστορική καλλιέργειά μας! Υπό την Αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ «2015» | Αρχική | ΥΣΕΕ

ΥΣΕΕ

Φιλοσοφικό Αθήναιον Εκατηβόλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ «2015»

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΕΚΑΤΗΒΟΛΟΣ
Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ώρα 8 μμ Ομιλία της Ευαγγελίας Καφετζιδάκη με θέμα «Ο πάπυρος του Δερβενίου. Το παλαιότερο βιβλίο στην Ευρώπη».

Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώρα  8 μμ  Διάλεξη με τίτλο «Η Δημοκρατία του Εφιάλτη». Κύριος ομιλητής ο καθηγητής «Ανθρώπινης Οικολογίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικόλας Βερνίκος. Δεύτερος ομιλητής ο δρ Αθανάσιος Στάβερης-Πολυκαλάς και συντονιστής ο Κωνσταντίνος Πάγκαλης, εκδότης του βιβλίου «Η δημοκρατία του Εφιάλτη. Η εξουσία των πολιτών».

Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρα  8 μμ Εορτασμός των «Μαιμακτηρίων» από τον ιεροπρακτικό βραχίονα του ΥΣΕΕ «Δελφύς» και γεύμα από συμβολών.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρα 8 μμ Ομιλία της ’ννας Σταματοπούλου με θέμα «Ζωροαστρισμός. Η αρχαία Περσική θρησκεία. Πόσο μας αφορά;» (μέρος Α)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 8.30 μμ Ομιλία του Γιώργου Λεκάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Μουσικής Μύησις», με θέμα «Η Μουσική από την Αρχαία Ελλάδα. Πώς η Μουσική επηρεάζει τον χαρακτήρα του ανθρώπου»

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μμ Ομιλία του Γιάννη Σωτ. Γκανάσου με θέμα «Η αρμονική δημιουργία της Ψυχής στον Πλάτωνα»

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μμ Εορτασμός της «Γέννησης του Τριεσπέρου Ηρακλέους» από τον ιεροπρακτικό βραχίονα του ΥΣΕΕ «Δελφύς» και γεύμα από συμβολών.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου, ώρα 8 μμ Ομιλία του Βλάση Γ. Ρασσιά με θέμα «Ο Κλασικισμός του 19ου αιώνα και η μετέπειτα ευθεία επίθεση στην μορφή»

Επίσης σε επιλεγμένες Κυριακές που θα ανακοινωθούν (11 πμ) συνεχίζεται το «Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά», καθώς και τα μαθήματα αρχαίας μουσικής στα πλαίσια του «Εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης Θέσπις». Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 6945 223787 ή να στείλετε e-mail στο aitnaios@ysee.gr
Site logo
ΥΣΕΕ
© 2015 Φιλοσοφικό Αθήναιον Εκατηβόλος Επικοινωνία